Top
 

Online marketing plan in vier stappen

Online marketing plan in vier stappen

Online marketing plan in vier stappen, heb jij dat nodig? Je bent immers al een tijdje bezig met je marketing activiteiten. Het loopt lekker, af en toe plaats je een advertentie, maak je een flyer en sponsor je nog eens een sportclub in de regio.

Online marketing met de golfbeweging tactiek, dat wil je niet

Maar online ben je nog een beetje van alles en nog wat aan het doen. Je weet dat online belangrijk is. Daar heb je ook op geacteerd, de social media kanalen heb je ingericht, je plaatst af en toe wat. Maar vaak vergeet je het ook in de dagelijkse hectiek. En als het je weer te binnen schiet plaats je weer een heleboel in één keer en vervolgens verzandt het weer in de hectiek. Dit noem ik ook wel de golfbeweging tactiek. Helaas is deze niet echt effectief en zorgt het ook niet voor een groeiend aantal volgers. Daarom heb je een online marketing plan nodig!

Online Marketing volgens de 4C methode zorgt voor focus en structuur

Om dat online marketing plan goed uit te voeren en bij te houden adviseer ik liever de 4C methode. Hiermee omschrijf je op een gestructureerde manier de online middelen inzet wat leidt tot een groeiend aantal volgers. De 4C methode ziet er als volgt uit;

 • Connect, raak je bezoeker
 • De eerste stap is het zorgen dat de bezoekr je vindt. Dit doe je door de connectie te maken met je doelgroep. Waar bevind je doelgroep zich. Wat vinden ze interessant. Welke online kanalen beheer je al, worden je artikelen geliked of gedeeld, Wat is de inhoud en welke vorm gebruik je. De eventuele gaten in je online zichtbaarheid die je hier nog tegenkomt worden zo ook goed zichtbaar.

 • Convert, kijkers converteren naar kopers
 • Als je dan weet waar de doelgroep is, wat ze interessant vinden en waar je zelf nog moet verbeteren kun je kijken of je de doelgroep kunt overhalen om iets van je af te nemen. Heeft je website daarbij de juiste doelstelling. Is de gebruiksvriendelijkheid voldoende of raken de bezoekers de weg kwijt.

 • Communicate, maak fans van je volgers
 • Nu we de aandacht van de doelgroep hebben wil je deze ook vasthouden. En dat niet alleen, je wilt dat ze ook nog een grotere klant worden. Dat doe je door de dialoog aan te gaan met je volgers. Dus prikkel ze met goede content. Stel ze vragen, zorg voor een contest etc. Op deze manier maak je van je volgers niet alleen fans, als je het goed doet worden ze ambassadeurs van je merk.

 • Control, hou je activiteiten in de gaten
 • Al deze activiteiten moeten natuurlijk wel bijdragen aan het voldoen van de doelstelling. Dus na de bovenstaande stappen kun je niet stoppen. Je wilt weten welke activiteiten scoren. Welke content levert de beste reacties op. Krijg je meer volgers. Werkt de website zoals je het bedoeld hebt. Kortom geen marketingactiviteit kan zonder goede managementinformatie. Vaak onderschat, maar o zo belangrijk.

  Met deze stappen krijg je focus

  Met de bovenstaande stappen kun je een uitgebreid plan maken, maar ook een samenvatting op 1 a4-tje. Deze stappen brengen wel focus in je activiteiten en zorgt er ook voor dat je niet meedoet aan de golfbeweging die bedrijven vaak hebben.

  Ik kan je hierbij helpen

  Met deze vier stappen ben je dichtbij een goed plan, maar ik kan me voorstellen dat je daar in de dagelijkse hectiek geen tijd voor hebt of geen tijd voor wil vrij maken. Dan kan ik je daarbij helpen. Ik kan het plan verzorgen, ik kan je erbij helpen en ik kan het plan uitvoeren. Heb je interesse, neem even contact op en dan spreken we de mogelijkheden door.