Top
Fotograaf Alkmaar Martijn Voorhout Fotografie
Een fotograaf uit Alkmaar, aangenaam.

Mijn naam is Martijn Voorhout en ik ben professioneel fotograaf en een ambitieuze marketingprofessional. Mijn beide passies heb ik gecombineerd in mijn bedrijf Martijn Voorhout Fotografie & Marketing.

Creatief fotograaf, opgeleid bij de fotoacademie

In 2010 rondde ik de Amsterdamse Fotoacademie succesvol af met een rauwe fotoserie over Cartuners, waarmee ik exposeerde in Loods6 in Amsterdam. Door een paar maanden op te trekken met deze jongeren kon ik een serie van dichtbij maken, die het verhaal vertelt van hun  passie en interesse. Ik heb op de fotoacademie niet alleen geleerd om een technisch goede foto te maken, maar vooral om het verhaal in fotografie te vertellen, in mijn eigen unieke stijl.

Wat mij aantrekt in de fotografie, is het vertellen van een verhaal met beelden. Door het fotograferen van bijvoorbeeld ondernemers, bedrijven, kunstenaars, sporters en studenten kom ik op plekken waar ik anders niet zou komen en spreek ik mensen die ik anders niet zou spreken. Hun verhalen en de plekken waar ik kom boeien en inspireren mij. Door goed te luisteren en in gesprek te gaan, breng ik in beeld wat mensen mij vertellen. Kijk in mijn portfolio voor mijn fotografie werk.

Marketingprofessional

Mijn HBO-opleiding in marketing heb ik aangevuld met Nima A, Nima B en Online Marketing. Tijdens mijn functies als Marketeer en Product Manager bij onder andere Rabobank en Welzorg heb ik veel ervaring opgedaan in strategische en operationele marketing. Wat mij zo aantrekt in de marketing? Dat zijn de wie-, wat-, waar-, hoe- en waaromvragen. Waarom kiezen mensen voor een product of merk? Wie zijn de klanten? Waarom zijn ze tevreden met een product of dienst?  Waarom komen ze terug? Ik merk dat marktonderzoek vaak veel vragen oproept. Door aan de opdrachtgever de juiste vragen te stellen, kunnen in het marketing-advies de juiste antwoorden worden gegeven. Deze antwoorden vertaal ik naar bruikbare en werkbare marketingactiviteiten.

Samenwerking in Beeldloods

Ik ben een fotograaf uit Alkmaar, maar dat betekent niet dat ik mij alleen richt op Alkmaar. Sinds 2018 werk ik samen met Stefan Witte in het bedrijf Beeldloods. Een Beeldmarketing bureau in Haarlem. Met dit marketing bureau kunnen we de marketing strategie verbinden aan pakkend beeld. Niet alleen fotografie, maar ook animaties, film, illustraties, 3D scanning, kortom het juiste beeld bij de boodschap. We kunnen daarmee met recht stellen dat: Jij hebt een verhaal te vertellen, wij brengen het in beeld.

Kijk voor meer informatie op de site van Beeldloods.

Meer informatie over mij en mijn werkervaring kun je vinden op Linkedin of Facebook